Jak vybrat lyofilizátor
Čím nižší teplota kondenzoru, tím rychlejší proces? Vůbec ne! A jak je možné, že předimenzovaný přístroj naopak zpomalí proces?
Více informacíKdyž z fermentoru nebo orbitální třepačky získáte požadovaný produkt, jeho cesta patrně ještě nekončí. Zpravidla je nutné jej zkoncentrovat nebo vysušit. Důvodem může být snadnější přeprava (je jednodušší zákazníkům dodat vialku s 2 ml roztoku, který si mohou opětovně naředit do požadované koncentrace, než posílat litrovou lahev) nebo prodloužení doby expirace přípravku.
Z naší nabídky k tomu dopomohou především Lyofilizátory a Koncentrátory, které jsou rovněž schopné produkt sušit. Zejména lyofilizace je proces, který lze pojmout jednoduše (stisknout tlačítko start), nebo mu věnovat potřebný čas a dosáhnout perfektního výsledku.
Čím nižší teplota kondenzoru, tím rychlejší proces? Vůbec ne! A jak je možné, že předimenzovaný přístroj naopak zpomalí proces?
Více informacíPopularita lyofilizace, coby metody sušení stále roste. Lyofilizovat lze ovoce, zeleninu, kávu, maso, archeologické nálezy, zvířata nebo cokoliv u čeho je potřeba snížit hmotnost nebo prodloužit životnost.
Více informacíCelý proces lyofilizace je rozdělen do několika částí, z nichž stěžejní je primární sušení (Primary drying). Jak ale poznat, že je produkt opravdu suchý a lze bezpečně přejít k procesu sekundárního sušení?
Více informacíSušení nebo koncentrace vzorků je nedílnou součástí téměř každé chemické laboratoře. Historicky k tomuto účelu sloužila rotační vakuová odparka, kterou postupně nahrazují technologicky vyspělejší rotační vakuové koncentrátory.
Více informací