Stoppering

Stoppering v pilotním lyofilizátoruStoppering nebo česky Zátkovací mechanismus je systém určený pro hermetické uzavření vialek uvnitř lyofilizátoru po skončení procesu lyofilizace. Uzavřením vialek před otevřením komory je tak v lahvičkách zachováno vakuum a nedochází k opětovnému přenosu vlhkosti z okolního vzduchu.

Stoppering funguje jako lis, který stlačí k sobě police s vialkami a tím do lahviček zatlačí gumová víčka. Je zapotřebí nastavit správnou sílu, aby uzavření bylo těsné, ale přitom nedošlo k rozdrcení lahviček.

Informace o cookies na této stránce

Rádi bychom používali cookies. Umožní nám získat přehled o návštěvnosti webu, lépe cílit reklamu a vylepšovat naše služby.

Více informací

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Používání souborů cookie si můžete vybrat, jak je popsáno níže. Vaše preference mohou být kdykoli změněny.