Unikátní lyofilizátor nabízí uživateli maximální flexibilitu a pokročilé technologie pro zkrácení procesu a dosažení lepších výsledků během lyofilizace.
Barometric endpoint nebo piraniho vakuometr, metody pro určení míry vysušení produktu, jsou již obsažené v samotném základu. Stejně tak stoppering, izolační ventil 4" nebo automatické plnění inertním plynem. Jednoduše řečeno, Lyostar 3 má v základním provedení vše, co běžné lyofilizátory v maximální konfiguraci.
Jako jediný své kategorie může být Lyostar 3 vybaven dvěma technologiemi, které šetří čas i peníze na cestě k optimalizaci produktu pro výrobu.
Ovšem i Lyostar 3 bez technologií SMART a ControLyo patří k nejlépe vybaveným lyofilizátorům pilotního měřítka. Je uzpůsoben k tomu, aby vyhověl pro každý možný produkt, který bude zpracovávat. Tomu napovídá kondenzor s interní cívkou, který nelze přetížit nebo schopnost nastavení tlaku stopperingu atp.
V nabídce samozřejmě neschází ani SampleThief pro odběr vzorků z komory během procesu nebo příprava pro použití tekutého dusíku.
Máte zájem o Lyostar 3? Potřebujete radu?
Kontaktujte násBěžné teplotní sondy typu "T" skýtají několik nevýhod. Vialky se sondou uvnitř zamrzají dříve než ostatní, je poměrně obtížné sondu správně umístit, sondy nejsou ideální pro použití při produkčním měřítku a jejich přesnost je +/- 2°C. SMART nabízí alternativní, neinvazivní metodu kalkulace teploty produktu, která se vyznačuje extrémní přesností po dobu prvních dvou třetin primárního sušení.
Díky výše uvedenému netrvá optimalizace cyklu lyofilizace 4 až 8 vsádek, ale Lyostar 3 to zvládne sám během jediné vsádky.
Správné zamrazení produktu patří k hlavním problémům každého uživatele lyofilizace. Delší, pozvolné zamrzání vede k tvorbě makrokrystalů, které následně více více deformují produkt, než mikrokrystaly tvořené rychlým zamrznutím. V praxi je příčinou pozvoné nukleace výsledkem tzv. koláč, kdy produkt z prostředku tácu vypadá jinak, než ten na okraji, ať už je ve vialkách nebo formou nálevu.
Řízená nukleace firmy Praxair je technologie, která nedokáže během vteřiny snížit teplotu o desítky stupňů, ale zvládne za stejnou dobu vytvořit přechod z přetlaku do podtlaku a tím způsobí okamžité zamrazení všech vialek najednou.